Sudán, pondelok 4. 10. 2010

Pondelok, 4. 10. 2010, Gumbo
Vložila som na stránky nejaké fotky, aby ste videli že som OK :-) To som si adoptovala tu v Gumbe :-) To bábo, nie tu jaštericu:-)
Bábätko je Grace... a jašterica, tých je tu plnoooo, všade, ako aj žiab.... ale sú užitočné, pretože chytajú hmyz...žaby sa nám tisnú do izby a jaštericu - takú trochu

menšiu mame v izbe namiesto domáceho zvieratka, ale videli sme už aj také do pol metra.... :-) Ináč tu nevidno nič také nebezpečné, .... sú tu aj blikajúce svätojánske mušky a trojcentimetrový pavúk, ale ten iba na zábradlí a iba večer.... -:)
A čo tu robíme teraz? Väčšinou sa venujeme deťom. Chodia tu hlavne chlapci. Modlime sa s nimi, hráme futbal alebo všeličo iné....teplo-neteplo, piesok-nepiesok, špina-nešpina.......skrátka sme s nimi a čakáme na štvrtok, keď poletíme s Monikou do Wau.... Chalani už začnú makať....
Je tu veľmi teplo, ale dá sa to vydržať....aj občas vonku pobehať...dosť to škvarí, ale bude aj teplejšie.... :-) Prezliekať sa často nemá význam, aj tak som hneď ako prasiatko :-) Voda tečie len studená... ale aj tá je vlastne teplá.... Snažíme sa umývať, aby sme dačo nechytili, zatiaľ sme zdraví :) Ale mali by ste vidieť, ako sa umývajú tunajšie deti.... Napumpujú vodu zo studne do lavóra, vyzlečú sa dohola, polejú sa, niektoré aj namydlia a zas lejú... myslím, že sú celkom čistotné :-)